Heineken Fanfare 's-Hertogenbosch
 

Over ons

In 1958 werd er een Heineken Brouwerij gevestigd in ’s-Hertogenbosch. Al snel daarna vond, op verzoek van de toenmalige directeur J.M. Honig, de oprichting plaats van een muziekvereniging. Op 30 november 1959 startte men met een tamboerkorps met ongeveer 24 leden waarvan de meeste onderaan de muzikale ladder moesten beginnen. Onder de voortvarende leiding van instructeur P. de Leeuw groeide men uit tot een tamboerkorps dat uitstekende resultaten behaalde in binnen- en buitenland. 

Ook binnen de Heineken-organisatie werd het tamboerkorps een graag geziene gast. Doordat het ledental van de club gestaag bleef stijgen en tevens ook  het muzikale niveau, werd in 1966 het korps omgevormd tot een fanfareorkest.

Momenteel heeft Heineken Fanfare ‘s-Hertogenbosch drie orkesten: het Fanfareorkest onder leiding van John Brouwer, het Percussion Ensemble onder leiding van Hans van de Moosdijk en het Opleidingsorkest onder leiding van Koert Dirks. 

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan bent u van harte welkom om te komen kijken en luisteren. Het Opleidingsorkest repeteert op zaterdag van 12:00 uur tot 13:00 uur en het Fanfareorkest van 14:00 uur tot 16:15 uur. De PE repeteert op donderdag van 19:45 uur tot 21:45 uur.  

Onze orkesten

Het Fanfareorkest van Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch heeft in haar korte bestaan een rijke historie opgebouwd. Van tamboerkorps naar trompetterkorps om uiteindelijk uit te groeien naar een succesvol fanfare-orkest.
Middels deelname aan nationale concoursen onder de vlag van wat nu KNMO heet, heeft het orkest zich stevig genesteld in de 1e divisie. Het Fanfareorkest heeft zowel nationaal als internationaal ervaring in het verzorgen van concerten waarbij zowel lichte als klassieke (tot en met typische fanfare muziek aan toe) muziek elkaar afwisselen. Het orkest staat sinds oktober 2021 onder de enthousiaste en deskundige leiding van John Brouwer.

Het Percussion Ensemble staat sinds oktober 2016 onder leiding van Hans van de Moosdijk.  
De P.E. is een onderdeel van Heineken Fanfare dat zich volledig richt op gestemd en ongestemd slagwerk. Na de overgang van tamboerkorps naar jachthoornkorps is dit onderdeel van Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch in 1991 verder gegaan als Percussion Ensemble. Hierin behaalden zij vele successen. Het hoogtepunt in hun relatief korte bestaan is het behalen van het Landskampioenschap in Veenendaal in 1996 en in 2000 het behalen van de Oranje Wimpel te Brunssum. 

Het Opleidingsorkest maakt onderdeel uit van de interne opleiding bij Heineken Fanfare ’s-Hertogenbosch. In dit orkest zitten leerlingen die les hebben en nog niet in het bezit zijn van een B-diploma. Het B-diploma is het minimale niveau dat men moet hebben om in te stromen in het Fanfareorkest. De muzikanten in het opleidingsorkest worden ondersteund door leden van het Fanfare-orkest (al dan niet in opleiding voor diploma C of D). 

Repetitietijden

Repetitietijden op zaterdag:
Opleidingsorkest: 12.00 - 13.00 uur
Fanfareorkest: 14.00 - 16.15 uur

Repetitietijd op donderdag:
Percussion Esemble: 19.45 - 21.45 uur